Otvorena ljubavna veza

Otvorena ljubavna veza općenito je veza dvoje ljudi koji održavaju snažnu emocionalnu vezu jedno s drugim dopuštajući pri tome da jedno od njih (ili oboje) istražuju svoju sek*ualnost s drugima ali pod određenim okolnostima

Iskrenost u otvorenoj vezi je ono što je razlikuje od nevjere ili varanja, gdje se druge intimne veze drže u tajnosti.

Koji je smisao otvorene veze?
U pravoj otvorenoj vezi možda ćete moći postići savršenu ravnotežu emocionalnog i se*sualnog ispunjenja.
Otvoreni odnosi pomažu da oba partnera postanu vješti u komuniciranju svojih osobnih potreba. Oni također ublažavaju pritisak ispunjavanja svih sek*ualnih potreba jednog partnera i omogućuju partnerima da izraze različite aspekte sebe koje možda nisu istražili u monogamnoj vezi. Također tu je i želja/potreba za razbijanjem monotonije, kreiranjem uzbuđenja, adrenalina i otkrivanjem nove, možda “divlje” strane kod parnera.

Koliko su uspješne otvorene veze?
Nema jasnih dokaza koji upućuju na to da otvorene veze propadaju više od monogamnih, iako je to uobičajena pretpostavka.
Možete se osjećati sigurno, cijenjeno i voljeno u otvorenoj vezi baš kao i u monogamnoj. Neki čak tvrde da imaju dobrobiti koje mogu značajno poboljšati opću sreću.

Kako zapravo mjerimo uspjeh jedne veze? Veliki broj monogamnih veza propadne ili doživljava konstantno opadanje kvaliteta i nezadovoljstvo partnera, a eto zatvorene su. Struktura jedne veze je zdrava onoliko koliko su zdravi njeni sudionici. Ako obje strane uspješno komuniciraju i budu istinski sretni, onda ne postoji razlika između otvorene i zatvorene veze. Cilj je isti!

Baš kao i monogamne veze, otvorene veze funkcioniraju kroz jasnu komunikaciju, granice i povjerenje.
Mogu biti uspješne kada oba partnera razumiju pravila i kada nema osjećaja nejednakosti.

Da li je za mene otvorena veza?
Da budemo odmah jasni…ako ne možete podnijeti pomisao da dijelite svog partnera ili da se sami upustite u dodatne sek*ualne susrete, ovakva vrsta veze nije za Vas.

Ako se pak slažete sa svim ili većinom ovih navoda, otvorena veza bi mogla biti pravi izbor za Vas:
– Koncept višestrukih sek*ualnih partnera Vas uzbuđuje.
– Zanima Vas istraživanje različitih dinamika i situacija sek*ualnog odnosa.
– Želite izazov da komunicirate otvoreno, iskreno i suosjećajno sa svojim partnerom.
– Imate dovoljno vremena da se posvetite ovim raznim odnosima.
– Osjećate se spremnim za upravljanje očekivanom ljubomorom koja se javlja kod otvorenih veza.

Koje vrste otvorenih veza postoje?
– Polia morija (klasična otvorena veza)
Jedan ili oba partnera se upuštaju u odnose sa jednom ili više drugih osoba, naravno uz pristanak osnovnog partnera ali bez da se dijele dodatne informacije, kao npr. ko je ta osoba, gdje i kada se s njim provodi vrijeme i sl.

– S w i ng (zamjena partnera)
Swinging je sek*ualna praksa u kojoj parovi sudjeluju u sek*ualnim aktivnostima s drugim parovima kao oblik rekreacije i socijalizacije. Ove aktivnosti mogu biti spontane ili planirane i mogu se odvijati kod kuće ili na zabavi s drugim takvim parovima. Da bi bio S w i ng, potrebno je da se se* sa zamjenjenim partnerima odvija u istoj prostoriji.

– C u c k old (rogonja)
Cuckolding je oblik otvorene veze, gdje muški partner gleda ženskog tokom sek*ualnog odnosa. Često, c u c k olding uključuje promatračkog partnera (poznatog kao rogonja) koji je prisutan u prostoriji i gleda, ali također može promatrati slanjem poruka ili fotografija onoga što se događa ili im se o tome naknadno govori.

– H o t wife (vruća supruga)
Ovaj izraz se koristi za ženu ili nečiju partnericu, koja ima intimne odnose s drugima tokom kojih je posmatra suprug.

– T h r e e some (trojac)
Sve je jasno a varijacije također – dvije žene/jedan muškarac ili dva muškarca/jedna žena.

– Se*t ing
Ovaj pojam označava kombinaciju riječi se* i texting. Ovo je čin razmjene sek*ualnih tekstualnih poruka. Često također uključuje slanje golih ili polugolih fotografija i eksplicitnih videozapisa. U kontekstu otvorene ljubavne veze, ovo podrazumijeva da se dopisivanje praktikuje sa nekom trećom osobom, na način da partner ima ili nema uvid u sadržaj poruka….šta god vas više napaljivalo.

0
Da li bi voljeli biti u otvorenoj ljubavnoj vezi i ako da, kakvoj?
guest
Obavezno polje
Neobavezno polje
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare